Efterrätten.

Innan jag går och lägger mig så tänkte jag berätta om hur lätt ett experiment kan urarta om inte portvakten är vaken so to speak. Jag satt här i aftonklänningen och rensade bland gamla mobilfoton och hittade en bild som togs i somras. (Vissa saker måste dokumenteras inför slutförvaringen i 4,5 miljarder år)

Men iallafall.

Det skulle grillas på mammas land. Hon har aldrig (vågat erkänna att hon inte) begripit sig på det här med grillning så därför lämnade hon med uppgiven gest över allt ansvar till mig och syrran. Inga problem. Vi är ju verkligen proffs på det här med grill å sånt. Grillspett är alltid poppis och så tzatziki álà hur-mycket-vitlök-som-helst, bakpotatis å en sjuhelsikes massa såser, röror och annat trefvligt som gärna slinker ner med en välkyld…

Eftersom jag är lite av ett självutnämnt bakproffs så erbjöd jag mig att göra efterrätten. Smördeg, nyplockade blåbär (från Norrtälje), jordgubbar (gamla? frågar man sig nu efter inlägget om de nyplockade blåbären från Norrtälje) och vaniljvisp utgjorde basen (och därmed hela efterrätten) och skulle grillas i charmiga foliepaket  på (den som det visade sig i efterhand, för varma) eftervärmen. (Vad mycket som sägs inom parentes nu för tiden)

Jag såg verkligen fram emot att få briljera med min efterrätt och skulle smygkika lite i foliet (medan de andra pratade låtsasupptaget) men inget storslaget hade ännu inträffat så det var bara att knyta ihop igen. Ytterligare en stund senare tänkte jag att det måste vara färdigt, herregud, och öppnade en glugg i folien igen.

Och visst var knytena färdiga. Voilà, bon appetit! (eftertexter och dramatisk orgelmusik)

efterratten

Gonatt!

7 Responses to “Efterrätten.”

 1. Louise says:

  Det såg…ehm..somrigt? ut i alla fall. Eller mest som om någon kräkts upp folie och nåt blått. Men det var kreativt! Det var det.

 2. Tim says:

  Synd att slänga mat dock.

 3. Jo det blev en fin kreation att ställa på bordet iallafall, som vi alla satt och beskådade under förbryllad tystnad..

 4. Mitch Wilkes says:

  It sounds like you’re creating problems yourself by trying to solve this issue instead of looking at why their is a problem in the first place.

 5. Fia says:

  Nytänkande…modernt….vågad…Jag står upp och SKRIKER okontrollerat av avundsjuka över att inte jag gjort detta

Leave a Reply