Archive for the ‘Fritid eller liknande’ Category

Sommarjobb?

onsdag, maj 15th, 2013

smeagol

Märta brukar lämna blod…

torsdag, februari 28th, 2013

lamnar-blod

Le, du är med i TV!

onsdag, augusti 29th, 2012

Ibland har jag för mycket tid över tror jag. Som när jag till exempel kommer på mig själv med att undra hur många sekunder det är okej för en TV-hallåa att le innan programmet börjar.

tv-smajl

Söndagsmys klockan 04.41

söndag, november 7th, 2010

sondagsmys

Bonk.

lördag, oktober 9th, 2010

Jag är ganska närsynt. Därför behöver jag luta mig väldigt nära badrumsspegeln när jag ska sätta in mina linser. Plötsligt är det inte lika enkelt längre.

magproblem1

Ute på promenad.

torsdag, juni 3rd, 2010

Jag var ute och luftade mig igår och fick en fin kommentar mitt under promenaden.

“Du har börjat gå som en gubbe”

gar-som-en-gubbe1

Jippi.

onsdag, januari 6th, 2010

Och nu har vi en timme sportkrönika framför oss med alla godbitarna från idrottsåret som gått!

4-torsdag-med-ledningsgruppen

Pepparkaksfolkvagnsbussen.

tisdag, december 22nd, 2009

Dagens julpyssel! Kolla in min stiliga chaufför med jätteslips (som styr på vänster sida) och mig själv som taikon-vanja i dörröppningen. Ritningen hittade jag i boken VW camper cookbook och sen var det “bara” å sätta igång…

pepparkaksfolkvagnsbussen

Liten msn-konversation.

onsdag, september 30th, 2009

Vanja säger:
jo vet du vad som hände igår?

Hemliga vännen säger:
Näe

Vanja säger:
vi fick syn på att de hade en s.k “SPA-KVÄLL” i farsta simhall igår så vi anmälde oss till det

Hemliga vännen säger:
ok

Vanja säger:
och OOOOOOOOOOO vad jag såg fram emot att få lite massage (det stod “Ansiktsbehandling, hårinpackning, scrubmassage 350 kr”)

Hemliga vännen säger:
mmmmmmm

Vanja säger:
det skulle vara mellan 19 och 21 så 2 timmar kändes som ett skönt avbrott

Vanja säger:
när vi kom dit så var det 8 pensionärer (mellan 70 och döden) och så nån ung tjej och så vi

Vanja säger:
och det var bara 2 st instruktörer som höll i kvällen ( i mitt stilla sinne tänkte jag… hur… ska de två hinna massera…alla oss på bara 2 timmar??)….

Vanja säger:
det visade sig att vi skulle massera OSS SJÄLVA med nån kräm

Vanja säger:
så först satt vi och masserade fötterna (på rad) med en kräm och sen fick vi gå in i duschen (fanns bara 2 stycken så det blev lite kaos med alla tanterna) och smörja in oss med nån annan kräm och lera i håret

Vanja säger:
alla sprang på varann hela tiden

Vanja säger:
sen satte vi oss i bastun och då kom instruktörerna in med ansiktsmaskerna som dom smetade på oss i tur och ordning (under lite knögel och trängsel eftersom alla höll på o masserade varann samtidigt)

Vanja säger:
sen var det FRUKTSTUND

Hemliga vännen säger:
det är sådant som kallas “low budget”

Vanja säger:
verkligen

Hemliga vännen säger:
ha,ha,ha

Vanja säger:
sen fick vi nån slags hudkrämsspray (som dom gick runt o sprayade in under morgonrockarna som vi fick låna, jättebökigt)

Vanja säger:
och sen fick vi byta om till våra vanliga kläder igen i det JÄTTETRÅNGA avlånga omklädningsrummet

Hemliga vännen säger:
haahaha

Vanja säger:
och som en liten souvenir fick vi varsin SKRUBBORSTE, typ en sån som man ligger och skurar golvet med!!!

Vanja säger:
helt sjukt

Vanja säger:
verkligen low budget!

Hemliga vännen säger:
att ni kunde hålla ut o va kvar!

Vanja säger:
ja men jag hade VÄLDIGT svårt att hålla mig för skratt

Hemliga vännen säger:
gu´så komiskt

Vanja säger:
funderar på att blogga om det… men jag vet inte…

Filmtajm.

onsdag, september 2nd, 2009

Igår hade vi filmkväll. Det är det bästa jag vet. Men när filmen började med att huvudkaraktären (kärleksfullt?) försökte trycka dit hålögda dockhuvuden på stackars brevduvor så kändes det som att jag hade valt fel film.

(Hur kunde jag över huvud taget tycka att filmen verkade intressant? Såhär med facit i hand menar jag)

(Visst är jag analytisk. Men ändå)

filmstund

Konstpaus.

onsdag, augusti 12th, 2009

Såhär ser jag ut när jag njuter av en klunk Guinness.

guinness

Jag är en duktig skytt.

onsdag, juli 29th, 2009

Se.

Se bara.

Här får man tag i ett luftgevär och skjuter av 5 skott - alla i måltavlan. Ett väl inzoomat utsnitt visar att ett av skotten befann sig farligt nära bullseye. Jag är en naturbegåvning.

Se.

Se bara.

mitt-i-prick

Så funkar det!

lördag, april 11th, 2009

Jag tyckte också att det här var lite klurigt. Tills Oskar kom med sin pedagogiska förklaring. Tack Oskar!


Tradera: Så Funkar Det! from tv0.se on Vimeo.

Min pappa är världens bästa pappa.

onsdag, mars 4th, 2009

Han ger mig dessutom en massa inspiration att fylla bloggen med, efter en liten idésvacka. För ett tag sedan berättade han en sak som jag skrattade åt i två dagar. Egentligen var det nog inte roligt alls, mest irriterande. Men det är väl därför det är så kul antar jag.

Pappa, låt oss kalla honom för Benny hade köpt en ny overall att ha på sig utomhus i rusk och kyla. Den var så fin så fin och hade kostat en slant, men det kan man ju kosta på sig tyckte Benny.

Bennys dator hade gått sönder och nu skulle han åka över med den trasiga datorn till svärsonen som hade lovat att kika på eländet. Men först ville Benny ta ett foto av hur kabelhärvan på baksidan såg ut så att han skulle komma ihåg det till nästa gång. Han gick nära nära för att få en bra vinkel med digitalkameran.

POFF

Döm om hans förvåning när även digitalkameran var trasig. Ingen bild den här gången och datorn packades ihop utan bildbevis. Jävla kamerajävel! Benny kände sig lite småirriterad och bestämde sig för att gå ut och klyva lite ved istället. Det var småkyligt ute så nu passade den nya overallen utmärkt. Ute i boden stod vedtraven och väntade. Skönt att det iallfall fanns hjälpmedel att tillgå, tänkte Benny och skulle starta vedklyven.

POFF

Döm om hans förvåning när även vedklyven var trasig. Jävla vedklyvsjävel! Benny gjorde ett nytt försök men förjäves. Klyven vägrade starta. Eländes elände. Benny var på vippen att ge upp, vad var vitsen med att ens försöka när allt ändå gick åt skogen idag? Han bestämde sig för att trava in igen och körde ner händerna i overallfickorna.

POFF

Döm om hans förvåning när han upptäckte att den ena fickan var felsydd! Den gick inte framåt som den andra, utan bakåt och uppåt. Benny slet av sig den dumma overallen och bestämde sig för att åka tillbaka med den på en gång!

Väl i affären sa expediten att overallen inte fick bytas eftersom Benny inte hade kvar kvittot. Men va fan, du SER väl att det är samma som hänger där borta? grymtar Benny och gestikulerar mot ett gäng likadana overaller. Nej, det spelar ingen roll. Kvitto krävs.

Jävla kvittojävel. Benny åker hem och tänker försöka förlika sig med att ingenting fungerar idag.

Några dagar senare får han rådet av en jobbarkompis att köpa en ny overall på samma ställe, ta det nya kvittot, lämna in den gamla felsydda overallen och få pengarna tillbaka för kvittot för den nya. Genialt! Ingen skada skedd, alla är nöjda och glada i slutet.

Så Benny gör precis så, köper en ny och… men va fan, det är ju extrapris på overallen nu. Men. Då stämmer det ju inte i slutänden tänker Benny och protesterar med en växande kö bakom, hur kan det vara extrapris? Den ska ju kosta 899. Nähä, ja tack så mycket då.

Benny åker hem till den felsydda 899-kronors-overallen-utan-kvitto igen. Med sig har han en ny rättsydd 450-kronors-overall-med-kvitto. Ingenting blir som han har tänkt. Som tur var gick det alldeles utmärkt att lämna in den felsydda och få tillbaka hälften av vad den hade kostat och det var ju en liten tröst i alla fall.

Epilog – Idag mår Benny bra med sin nya overall och han fortsätter att hamna i prekära situationer lite då och då (nu senast då han råkade ramla ner från staplade backar bakom huset och fick en spricka i revbenet men det är en annan historia).

Same same but different.

onsdag, februari 11th, 2009

Lördag 24/1 och söndag 25/1

Jag halkade på en isfläck när jag gick ut till taxin men det gjorde inte så mycket eftersom den så småningom tog oss till Arlanda, för vidare avfärd mot Phuket i varma sköna Thailand. Och efter 10, snudd på 11 timmar uppe i luften med en barnfamilj i varje väderstreck var vi äntligen framme!

Vi klev ut och in igen. För det var som att gå in i en vägg, så varmt var det. Men vad gjorde väl det, om man som jag hade halkat på en isfläck bara ett halvt dygn tidigare. Jag hade en konstig kladdig klump i grenen på mina långbyxor som var en smält gelégodis som jag hade suttit på hela vägen.

Efter ytterligare 2 timmar med buss och slutligen även någon sorts båt, anlände vi till världens ballaste hotell och fick snygga men opraktiska armband av orkidé i välkomstpresent.

På kvällen ordnades det grillbuffé i hotellets restaurang av havets läckerheter, grönsaker och frukt i mängder och små underfundiga pannkakor. Till det fick vi lyssna på ett litet märkligt band som hade specialiserat sig på congas och xylofon. Ett gäng dansande thailändskor gjorde sitt allra yttersta för att underhålla och vi yrvakna svenskar (efter 24 timmars vaken tid) applåderade väluppfostrat och svenskt. Det var trevligt.

Måndag 26/1

Idag panikhandlade vi i stan Khao Lak. Badtofflor och tunnare kläder behövdes. Och så blev det ett par skräddarsydda saker också när vi ändå höll på. Vi som precis lärt oss pruta tackade och bugade för priser som vi senare fick veta var rena rama rånet (bortsett från att det är billigt jämfört mot hemma i Sverige). På kvällen testade vi hotellets nyfångade hummer. Imorrn ska vi hyra moppe och utforska de andra delarna av denna jättemysiga ö. Kanske hittar vi något annat matställe då.

På kvällen höll jag på att trampa på en sån där konstig krabba (eller spindel eller vad det är för nåt, som bor i en snäcka) så den fick sig en åktur på det bonade golvet. Det kom ut några ben men jag vågade inte stanna och titta efter. Jag var redan långt borta.

Tisdag 27/1

Det blidde ingen moppeåkning idag. Vi låg vid poolen hela dagen istället och lapade sol. Vid lunchtid beställde vi in nudlar tillagade på thailändskt vis, riktigt gott! Och en sallad med världens starkaste chilisås. Jag fick självklart sås i ögat. Det sved.

Lite senare gled vi ner till hamnområdet och blev varse om flera små affärer och ett gäng urmajsiga restauranger knappt en bråkdel så dyra som på vårt flådiga hotell. Så kvällens matintag gjordes på ett ställe nere i hamnen. Det tog en stund att reflektera över den 7-åriga servitrisen som frågade vad vi vill dricka till maten (med Mimmi-Pigg-röst) men när den värsta förbryllningen hade lagt sig kändes allt på det hela riktigt bra. Maten var god och gjorde nästan ingen åverkan alls på plånboken. Efteråt intogs glass nere vid vattnet och kaffet serverades av en s.k ”Boytoy” som var mycket snyggare än jag. På hemvägen höll jag på att trampa på en groda. Trodde jag. Men som tur var så var det ett löv (som jag inte trampade på).

Onsdag 28/1

Idag tog vi oss direkt efter frukosten över vattnet från vår ö med liten båt och taxi till Khao Lak igen. Först in på skrädderiet för att kontrollmäta våra uppsydda kläder. De passade. Phu.
Sen vidare till en av stadens alla optiker, där en mer känd logo valdes framför ”Optik coptik” eller andra till synes mystiska varianter. Det är säkert inget fel på dessa men jag är svensk och skeptisk. Väl inne i den AC-kylda butiken gjordes en synundersökning (gratis) och efter det provade jag 4000 olika bågar varav en fick duga. Jag tycker nämligen inte att jag passar i glasögon. Men mina nuvarande är så tråkigt ”glasögoniga” så när det ändå var halva priset så ja, varför inte. Vi får väl se om jag skriker högt av glädje eller förtvivlan när brillorna ska hämtas ut om en vecka.

Lunchen åt vi på ett väldans mysigt ställe, det blev kycklingsoppa idag. Gott gott. Och så öl förstås, Singha är en alldeles ypperlig törstsläckare när det är över 30 grader. Såg för övrigt en galen joggare på vägen, undra vad han tänkte med den morgonen när han bestämde sig för att gå ut och springa. Eller om han kanske rymde från någon.
Kvällsmiddan på hotellets uterestaurang idag. Vi var de enda gästerna så fick den för kvällen arrangerade musiken helt för oss själva.

Torsdag 29/1

Mopperejs! Idag hyrde vi moppar, tog med oss badgrjejer och for iväg upp till den norra delen av ön. Eftersom vi försov oss och missade hotellfrukosten så intogs den på restaurangen vid universums slut när vi kom fram. Jag har aldrig ätit ris och kyckling i ananas förut men det såg fint ut och personalen behandlade oss som kungligheter. Det kändes lite konstigt när mannen hyschade åt sin 6-åriga dotter att hon gjorde fel när hon ivrigt ville ta vår beställning. Men hon var söt och de fick dricks. Jag antar att vi tyvärr bidrar till barnarbetet, men det är svårt att låta bli. Sen blev det solstolar på en vidunderlig strand som bjöd på blåa maneter (som såg ut som små högtalare) när tidvattnet drog sig tillbaka. Vi for fram och tillbaka och fotade, filmade, pekade och bar oss åt. Efter ett par timmar och lite samtal med ett par av hotellets andra svenska gäster som hade hittat hit åkte vi hem igen. Det var helt ok med vänstertrafik. Fast det kanske berodde på att det bara var vi på vägen (bortsett från några eländiga kor). När vi kom hem blev vi inbjudna till kvällens BBQ-afton på hotellet som vi glatt tackade ja till. Det blev en mysig helkväll med thaiboxning, svärdshow och thailänsk musik.

Fredag 30/1

06.30 blev vi upphämtade på andra sidan vattnet från vår ö för att åka vidare mot dagens snorkling på Similanöarna. Jag har aldrig snorklat förut (bara försökt men fick saltvatten i ögonen, högg mig i knäet och blev åksjuk av glasbottenbåten så jag har inte vågat prova sedan dess) så det var en skräckblandad förväntan. Efter drygt en timme med speedboat var vi framme och fick instruktioner för att kunna plumsa i. Vattnet VAR turkost! Och efter många om och men, vågade även jag doppa huvudet under vattenytan och andas i rör. Undervattensvärlden är enorm och det går inte att låta bli att förundras. Fiskarna samlades kring oss som glada sällskapshundar, papegojfisk, muränor, clownfisk och andra märkliga figurer som granskade oss från topp till tå med stora pliriga glosögon. Efter några stopp fick vi följa med guiden över till andra sidan av ön som vi befann oss på. Barfota aj-ade vi oss fram på den knotiga stigen och till sist kom vi fram. Där fanns ett litet krypin med tält för de som ville övernatta och lite souvenirbutiker. Ovanför tälten hängde flygande hundar som såg ut som svarta soppåsar.Vi gick tillbaka och jag slumrade lite på stranden. Om jag kisade lite såg den vita sanden ut som humus.

Efter en heldag i solen med avbrott för thailändsk buffé under regnskogsträd (som det säkert kan hissas ner giftspindlar ifrån) kände vi oss rätt så varma när vi kom insläntrandes till hotellet lagom till dusch och middag vid hotellets restaurang nere vid vattnet.

Lördag 31/1

Idag var det dags för min favorit – ELEFANTSAFARIIIIIIIIIIHHH!! 08.45 for vi iväg med vår (skolskjuts tänkte jag skriva men jag menar) guide mot Khao Sok. Där väntade ett gäng elefanter med plats för två upptill. 1½ timme senare var jag frälst. Det skumpade – ja. Det var lite läskigt – ja. Det var obekvämt – ja. Men VILKA DJUR! Jag fick dessutom den stora äran att sitta och värma fötterna bakom de gigantiska öronen. Om jag böjde mig lite framåt kunde jag se ett par buskiga ögonfransrader och hur elefanten försiktigt satte ena jättefoten framför den andra och balanserade på smala stigar och i vatten.

Efteråt väntade 1½ timme kanotfärd genom den fantastiska naturen. Vi såg inte så överdrivet många djur även om de som paddlade oss stannade entusiastiskt för minsta lilla giftspindel eller dödlig orm. Psst.

Söndag 1/2

Slappardag vid poolen hela dagen och thaimassage på hotellet 1 timme på hotellets spa på eftermiddagen. Skönt! På kvällen gick vi ner till vår lilla mysrestaurang med nyvunna vännerna Marie och Ricke och norska Jan och Merete och åt middag och drack paraplydrinkar. Här inhandlades också ett par s.k ”fiskarbyxor” i knytmodell. Hela notan inkl.byxor gick på 350 spänn. Jag kan lära mig att leva med det.

Måndag 2/2

Idag var det huggsexa bland solstolarna vid poolen så när vi gled ner vid 10.30 var det knökfullt. Men det gjorde inte så mycket, vi hade ändå bestämt oss för att ta det lite lugnt med solandet idag så vi gled ner på baksidan av hotellet och hittade sandstranden och en härlig skugga, perfekt för bokläsning och lyssna på vågbrus, titta på folk, tänka på ingenting och ha en fisa-i-smyg-dag.

Tisdag 3/2

Upp tidigt som gatan och iväg 7.30 på shoppingtur i storstan Phuket! Vi gjorde tre stopp, första på juvelerarfabriken Gem och kikade på juveler. Vi blev punktmarkerade av en säljare som försökte få oss att köpa allt ifrån diamantringar till tantiga pärlhalsband. Jag är verkligen fel person att sälja juveler till. Jag har ju inte ens en klocka. Men efter mycket om och men fick oss att köpa ett pärlhalsband av äkta konstodlade pärlor till svärmor. Och doftljus. Till syvende och sist kändes det faktiskt riktigt bra.
Stopp nr två blev på cashewnötsbutik. Visste du att varje nöt knäcks för hand och att det tar ETT ÅR för cashewnötsblomman att producera EN nöt? Snacka om hantverk! Fr.o.m nu ska jag äta dessa nötter under andaktig tystnad.
Tredje och sista stoppet gjordes i självaste shoppingcentrumet och vi släpptes lösa i centret. Ca 18.000 bath senare (ca 3600 kr) åkte vi hem och kände oss fyndiga med alla våra nyinköpta ägodelar.

Onsdag 4/2

Vi gick ner till stranden och la oss på varsin solstol ett par timmar, jag läste ut min bok och det blev lite slummer. Sen for vi iväg till en marknad som vi hade blivit rekommenderade att besöka. I 40 graders värme gled vi runt och svetten rann ner till fotknölarna. Långa rader med allt från halsband och skor till nygrillade kycklingvingar och jättekonstiga korvar. Här fick jag även smaka på min allra första bananpannkaka och det var gott.
På kvällen åt vi hos Ou:s och idag fick vi lära oss laga riktig thailändsk Tom Kah Gai. Smaskens!

Torsdag 5/2

Idag tog vi det lugnt på hotellrummet med AC och film och roomservice. Gick ner en sväng till Princess Spa och fick en ansiktsbehandling och flöt iväg ett par timmar. Sen smög jag runt i området med kameran och försökte fånga de bästa vinklarna av hotellet och hinna fota solnedgången som alltid går så himla fort. Slurp säger det bara och så är solen borta.

Fredag 6/2

Det blev mopperejs idag upp till norra delen igen, sol och bad på stranden och lunch på lilla restaurangen. Vi passade på att filma oss själva när vi susade runt på mopparna, kanske blir det en moppefilm så småningom.

När vi kom hem efter kvällens middag var jag sugen på något sött. Jag snöt åt mig en av hotellets söta yoghurtar från frukostbuffén och såg fram emot de exotiska fruktsmakerna men blev besviken eftersom den visade sig innehålla majs och kidneybönor.

Lördag 7/2

Sista dagen vid poolen. Eftersom rykten gick om att solstolarna paxades av galna tyskar som kommit till hotellet under de senaste dagarna så gick vi upp tidigt och gick ner för att hålla 2 stolar. Man vill ju inte bli utan.

En lugn dag i poolen och sen lyxlyxlyx med massage. Sen packa packa packa och på kvällen blev det avskedsmiddag nere på stamstället.

Söndag 8/2

Upp kl 7 och åt frukost. Lite packning kvar och sen iväg till bussen och flygplatsen i Phuket. Alla som jobbar på hotellet har blivit som våra vänner, det kändes tråkigt att åka hem. Vi tog ett sista foto på flygbussen och såg att vi hade fått med några fler på bild.

Måndag 9/2

Min bak är fortfarande bortdomnad efter den långa flygresan.

Tisdag 10/2

Min bak är fortfarande bortdomnad.

Bonusbild 1 - äggstaplarbil framför oss.

Bonusbild 2 - märkligt linne som gick att köpa på marknaden.


Plötsligt är jag blind.

fredag, januari 23rd, 2009

Pluttepluttegluttpusskisse, pusseliiiiiipussssss…

Då sträcker han ut tungan och plockar ut min lins.

Ibland blir det riktigt bra!

tisdag, januari 13th, 2009

Idag skulle det bli fiskbullar till middag. Jag älskar fiskbullar, speciellt i dillsås. Det enda tråkiga är att burken innehåller alldeles för lite sås! Och inte blir det bättre av att spä ut med mjölk i tron om att det ska bli lika gott. Ja, jo, det blir mer. Men det smakar mindre. Och öser man i mer dill så blir det ändå inte samma sak. Ett dilemma… Så idag gick jag in i det här projektet väl medveten om problemet – antingen en sjuhelsikes god sås, fast mindre. Eller lite mindre sjuhelsikes god sås, men mer.

Plötsligt gled kylskåpsdörren upp! Ett mirakel! Där inne fanns en oöppnad ask ishavsröra med kräftstjärtar. Eftersom jag är lite wild and crazy av mig så öste jag i en slev i min fiskbullekastrull. Skulle det bli någon skillnad? Jag smakade.

Jag smakade igen.

Detta var ju en smaksensation! Herre jisses amalia så gott det blev! Och jag la märke till en liten bonusdetalj – såsen blev alldeles skarp i konturerna! För det är ju lite sådär med sås på burk, den är alltid lite suddig i kanterna. Men nu – knivskarp!

Medan min nya goda fiskbullssås blir varm läser jag lite förstrött på locket till ishavsröran. Det är 38% mer kräftstjärtar står det (med stora bokstäver mitt på locket). Och hur mäts detta undrar jag? Vad är ”normal” mängd? (Förmodligen 38% mindre) Det är ju inte sådär överdrivet skitmycket kräftstjärtar i ändå, trots allt. Och om det bara hade varit 37% så hade det inte blivit nån affär alls kanske..

Jag sneglar ner på smalbetet och får syn på att jag har fått ett stort konstigt blåmärke där. Utanför är det jättemörkt och grannen i fönstret mittöver ser rakt in till mig. Träningsvärken från simningen känns mer på höger sida (konstigt för jag är ju högerhänt och borde ju vara starkare på den sidan… eller har mina muskler förtvinat helt?) och jag längtar till ett varmt land långt långt bort som ändå är lite inom räckhåll.

Ja sånt och mycket annat kan man stå och grubbla på i en urväxt gammal tröja medan fiskbullarna i dillsås blir tillagade en helt vanlig tisdag i januari.

Men jävla maljävel.

söndag, december 21st, 2008

Idag skulle akvariet göras rent. Motvilligt tömdes det på nästan allt vatten, pumpen, stenar och halvmögliga växter. Fiskarna simmade runt som galna, de blev förmodligen yra av allt nytt syre.

När allt åter var på plats saknades det en fisk. Och inte vilken fisk som helst, utan den slemmigaste. Den som brukar sitta fastsugen på glaset bakom värmetermostaten eller insjunken i båtvraket. Men nu - borta. Hur 17 kan en fisk bara lösas upp i molekyler och försvinna? Efter mycket om och men fick vi ge upp sökandet efter vår mal. Den fanns ingenstans.

Och nu i efterhand känns det som att jag inte riktigt kan släppa det.

Få vi be om största möjliga tysssstnad.

torsdag, december 4th, 2008

Får jag presentera förkylningsvirusarna Eva, Åke, Kenneth och Glenn. Dom har flyttat in i min hjärna och planerar att öppna cirkus där inne. Det kan bli skoj.

Piss off.

måndag, november 10th, 2008

Den här bilden tog jag på katterna när de hade varit hemma hos oss i några veckor. Mitt ritbord hade blivit favoritplats och här pågår någon sorts maktkamp. Precis såhär kan det ju kännas ibland, men vi är ju rätt så bra på att dölja vad vi egentligen känner.

Jag tycker om bilden.

Jag är en bullmastiff.

fredag, november 7th, 2008

Bullmastiff

Bullmastiff
Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund. Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.

Och så kom konduktörn.

onsdag, november 5th, 2008

Idag satt det ingen i spärren när jag skulle åka tunnelbana. Då får man gå förbi - v.g passera står det på skylten och jag passerade.

På tunnelbanan slog det mig att det brukar finnas kontrollanter i t-centralen, dit jag skulle. Vad dumt, tänkte jag. Mitt häfte var ju ostämplat eftersom spärrvakten inte var på plats när jag gled förbi.

Ju närmare jag kom, desto mer nervös blev jag. Fasen också. Tänk om jag blir kontrollerad. Jag kommer bergis inte att kunna säga som det är utan att börja stamma och låta jättekonstig. Då kommer det att verka som att jag ljuger. Det måste finnas ett annat sätt. Hur ska jag komma förbi utan att bli kontrollerad? Jag började fundera på ett par alternativa flyktvägar som inte skulle verka alltför misstänksamma:

1. Springa fort fort, jag är sen till ett möte, oj jag såg inte dig (jag ser inte dig), jag springer förbi ihop med en annan resenär (i en klump går vi igenom spärren)

2. Jag pratar väldigt upptaget i telefonen (möter ingens blick) och håller upp mitt häfte i hopp om att det ska se nystämplat ut

3. Jag vänder och får mitt häfte stämplat någon annanstans

Plötsligt kom jag ihåg hur jag hade gjort vid ett annat tillfälle när jag väcktes av en konduktör som frågade efter mitt färdbevis (som jag inte hade). Som från ingenstans börjar jag prata en helt främmande dialekt, jag kommer tydligen från landet, har ingen aning om hur det funkar att åka tunnelbana (va, måste man betala?) och jag hör mig själv säga:

“Jaog haorr ingen biljatt, det faonns ingan lucke naer jeaug gick fourbi, kan jaoug köype en biljatt aov dig?”

Och konduktörn säger att han kan stämpla mitt häfte. Men jag har inget häfte med mig. Då säger han att jag kan betala istället. Men jag har inga pengar. Eller jo, 14 kr men för det kommer man inte långt. Konduktörn som är av den vänliga (gamla) sorten låter mig åka för 14 kr och tycker nog att det är lite charmigt att jag är en resenär från landet. (Vi stockholmare måste ju hålla ihop och ge ett gott intryck!)

Men är det inte typiskt. Här kommer jag in till t-centralen, fullt övertygad om att jag skulle kunna lura vilken kontrollant som helst. Och så är det ingen kontroll idag.

55+ PRASSLAR.

måndag, september 29th, 2008

Jag yogar varje tisdag mellan 17 och 18.30. Det är verkligen jätteskön tid för avkoppling och luftombyte. För mig betyder det här veckobrytet att jag får en stund för mig själv, då jag kan slappna av på en lite för platt yogamatta till toner av konstig men för ändamålet väldigt passande musik. Det ger mig möjlighet att lämna plats för shiftbyte i en annars väldigt jäktad och självcentrerad karusellhjärna. Nya tankar tar form och gamla ebbar ut i takt till långa lugna andetag. Vi ligger under fluffiga plädar som värmer i den något dragiga lokalen som har spetsats med utplacerade värmeljus från Indiska.

Medan jag ligger och försöker koncentrera mig på precis ingenting vilket är olidligt svårt, upptäcker jag varje tisdag att det smyger in folk i lokalen. Folk som kommer försent. Jag har full förståelse för att det nog är svårt att hinna till 17.00 om man kanske slutar sitt dagliga arbete en halvtimme tidigare och får stressa som en galning för att hinna koppla av i grupp. Och det gör mig faktiskt ingenting att dessa personer smyger in i efterhand.

Det som stör mig är detta eviga prasslande i handväskor. Jo jag vet att ljudet kommer ifrån handväskor eftersom jag till slut kände mig tvungen att se varifrån prasslandet kom. Och jag noterade även att de som prasslade mest var kvinnor i övre 50-årsåldern. De måste absolut suga på en vicks blå (givetvis i påse - de tycks inte ha märkt att vicks numera går att köpa i praktisk ask) eller vika ihop några superviktiga kvitton preciiiiis när de har kommit in i lokalen (eller är det prasselpappret från den hastigt uppätna korven på vägen?) Och för att spä på det hela lite extra så bara måste de viska några inställsamma ord till handledaren om hur stressigt det var att hinna hit men hur vackert och färgglatt det är med hösten som har kommit fast det var ju lite kallt i morse förstås.

… andas iiiiin … andas uuuuut … slappna aaaaav …

En trevlig jävla höst.

torsdag, augusti 28th, 2008

Det är rätt så besynnerligt egentligen. Jag menar det här fenomenet att påsarna under ögonen nästan slänger lite när jag går. Flapp flapp flapp. Tröttheten gör sig påmind. Ständigt och jämt. Gäsp. Och vad gör jag uppe nu? Klockan är över tolv och en annan borde ju sova för länge sen.

Så plötsligt dyker det upp ett meddelande på messenger. Ett passande jävla sånt också.

Puss på dig Rebecca som tänkte på mig och ritade av oss. Precis såhär kan det kännas en segdragen dag i slutet av augusti.

Gonatt.

Jag hjärta böcker = falskt

måndag, augusti 18th, 2008

Fick några frågor från Sandra. Tack.

Vilken bok läste du senast?

Håller just nu på med Tio tankar om tid av Bodil Jönsson, Kameleontpojken av Bengt-Erik Engholm, Prissättning Praktisk handbok av Björn Lundén, Möt Buddha av Kärsti Stiege och Livsstrategier av Dr. Phil. Jag läser sällan ut böcker nu för tiden tydligen.

Vilken bok läser du nu?

Se ovan…

Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?

Ingen aning! Jag köper, läser, somnar, glömmer, ger bort.

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker “nu har jag kommit en fjärdedel”, “en tredjedel”, “hurra! hälften!” osv?

Jag har fullt upp med att försöka koncentrera mig på läsningen. Eller vänta förresten, nu ljuger jag. Jag har visst tänkt sånna tankar! Vad larvigt.

Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?

Det som passar mitt humör och min plånbok. Men mest vad jag ramlar över faktiskt.

När blir en bok för lång?

2 sidor. Om det är en tråkig bok.

Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?

Jag läser engelska högt för att kunna koncentrera mig bättre. Svenska böcker ljudar jag i sta-vel-ser för att det brukar bli sånna härliga reaktioner på tunnelbanan då.

Vilken bok blev du senast berörd/inspirerad av?

Min prissättningsbok. Eller äh. Jag blir nog inspirerad av allt jag lyckas läsa ut. På ett eller annat vis.

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall, när ger du upp?

Jag är egentligen ingen bokmal över huvud taget, jag tittar mest på bilderna och flipprar iväg i tankarna. (No hard feelings, alla braiga författare) Så ja, jag kan absolut lämna en bok.

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?

Jag har mycket om självutveckling och eget företagande och typ ingenting om partipolitik.

Rekommendera 5 författare

Oj, jättesvårt! Jag kan inte komma på någon just nu, min hjärna är alldeles för full av bilder.

Utmanar: Bengt Palmers (hallå är du där? Jag vet att du smygläser min blogg!)

Idag föddes jag.

lördag, augusti 9th, 2008

För en sisådär trettisex år sen. Nånting.

(är det förresten nån som har tips på hur man bakar in filmer här utan länk?)

Tårtan

Varför jag ibland inte kliver ur bilen samtidigt som föraren.

lördag, augusti 2nd, 2008

Glad midsommar!

torsdag, juni 19th, 2008

Här kommer en gammal favorit, midsommarfirande álà rajraj.

Vad nu, har detta blivit en karikatyrblogg?

tisdag, juni 10th, 2008

Ja man kan ju tro det. Men det var så himla roligt att försöka illustrera alla dessa personligheter. Här kommer en ny. Gissa vem?

Rockigt helgklur.

torsdag, juni 5th, 2008

Men jag glömde ju lägga upp helgens klur! Se om du känner igen den här rockgurun? Kanske svårt. Förstapriset till den som gissar rätt är som vanligt en snöslunga i skandinavisk design (med fäste till traktorer 25 - 35 hk).

Lite ledigt.

torsdag, juni 5th, 2008

Precis som damen ovan, (klicka på bilden för att se henne tydligare) så tänkte jag ta lite ledigt ett par dagar. Då kan jag spä på min eländiga förkylning och fräsa ut snor genom öronen hela helgen i lugn och ro. Det ska bli jätteskönt.