Archive for the ‘Jobb’ Category

Slutet.

måndag, februari 11th, 2013

I dagarna damp sista numret av Kollega ner i mångas brevlådor. Inte sista numret för evigt, utan sista numret där jag är med och ritar fiffiga tips ihop med Johanna Rovira (som för övrigt jobbar kvar). Tills vi ses nästa gång - njut av 6 tips på hur du dövar abstinensen efter mig (och Johanna), sid 65.

(Man kan förslagsvis göra något roligt för att driva ut tristessen. Som t.ex att skrämma kollegorna med äggröran som någon glömde i kylskåpet påsken -07. Det kan bli riktigt festligt.)

aggrora

Chefen, var lite påhittig!

torsdag, december 20th, 2012

Att beröva en tjänsteman arbetsuppgifter hen utför bra med förklaringen att de inte duger är visserligen effektivt, men sååå uttjatat. Kom med nått nytt! Pröva det omvända - överös offret med roliga uppdrag och beröm så får hen hybris och slutar frivilligt i tron att hen kan få bättre jobb. Sen kan du alltid drämma till den kaxige fan när hen ber om referenser.

fuling

Fler tips på hur du bryter ner jobbiga anställda finns på sid 65 i Kollega!

Hej farfar!

onsdag, oktober 24th, 2012

Läs tips på  hur du installerar en ny farfar eftersom den nuvarande befinner sig på lyxkryssning i Saint Tropés! Se sid 65 i Kollega

nya-farfar

Och så lite bajs på det här.

tisdag, september 18th, 2012

Personal som springer på toaletten stup i kvarten är ett gissel för mången pressad arbetsgivare. Genom att förse toaletten med en tvål som luktar avföring kan man förkorta toabesöken och i bästa fall slippa dem helt och hållet eftersom mången anställd hellre håller sig än riskerar att ertappas av nästa besökare som en skitande person. Finns i dofterna Utedass och Surmage.

bajstval

Läs fler fiffiga tips på sid 65 i Kollega!

Och nu - lite vuxenmobbing.

lördag, augusti 11th, 2012

lite-mobbing

Förläng semestern…

onsdag, juni 20th, 2012

… genom att skapa en kopia av dig själv med hjälp av uppblött papper från returpapperstunnan, tapetklister och lite hönsnät. Placera dublikatet i en strängt upptagen pose på din arbetsstation och återvänd till torpet i trygg förvissning om att din frånvaro inte kommer att avslöjas i första taget!

klon

Och som vanligt hittar du fler fiffiga tips på sidan 65 i Kollega!

Chefen har anlänt.

onsdag, maj 16th, 2012

Mobbaren. Just den chefstyp som driver med folk och kommer med pikar och slag under bältet och ironiserar har blivit allt vanligare. En del vill vara tuffa och fräna för att kompensera sin osäkerhet. De utnyttjar sin makt och vet att få vågar ge sig på en chef som man kan få ett slag under bältet av. Det är en person som satt i system att trycka ner människor.

Läs mer om 6 jobbiga chefer … och hur du hanterar dem, på sid 34 i tidningen Kollega

mobbaren

Sköna maj, välkommen… Så fasiken heller.

onsdag, maj 16th, 2012

Nu sätter idétorkan in på allvar. Lika säkert som en influensaepedemi på hösten är din katakoniska handlingsförlamning på våren. Högarna på skrivbordet växer och datorn skickar små argsinta meddelanden om att mejlkorgen är överfull samtidigt som du inte tycks vara kapabel till annat än att studera navelludd och filosofera över vart det senaste året tagit vägen egentligen.

Sid 65, tidningen Kollega

orkeslos

Sök jobb, gamling!

onsdag, mars 21st, 2012

Gamla med taskigt minne kan komma väl till pass när historieböckerna och partiprogrammen ska skrivas om. Om man vill göra gällande att det var vissa som låg bakom kvinnlig rösträtt, penicillinets upptäckt och slaveriets fall, vill man inte gärna bli ifrågasatt av någon mopsig petimäter med hästminne.

gunvor

Fler tips på vad man kan göra fram till sin 75-årsdag finns i Kollega, sid 65.

Folkerörelsen.

lördag, februari 18th, 2012

En tämligen liten men despotisk grupp som protesterar mot det faktum att det finns fler chefer som heter Göran än det finns kvinnor i chefsposition. Folkerörelsen kämpar dock inte för kvinnornas sak, utan för att det ska finnas fler chefer som heter Folke. Samtliga i gruppen heter för övrigt Folke. 

folke1

Fler raffiga tips på sidan 65 i Kollega!

Om det suger…

torsdag, december 8th, 2011

Testa att slicka på en groda! Läs mer på sidan sextifem.

51

Vill även passa på att presentera EBBON. Säg hej till Ebbon!

ebbon

Varsel om varsel.

fredag, november 4th, 2011

När företaget du jobbat troget på i 20 år meddelar att det tänker flytta verksamheten till Bora Bora eller gå i konkurs är det i senaste laget att se sig om efter något annat. Det gäller att hoppa av det sjunkande skeppet i tid, innan det blir huggsexa om jobben som finns kvar.

Du bör se upp när …

… ekonomidirektören frågar om det är okej att du får ut din lön i navkapslar istället.

33

… eller när du överraskar styrelsen klädd i bruna munkkåpor, skvättande getblod i ett pentagram som de ristat in i styrelsebordet i ett desperat försök att blidka guden Cessionus.

4

Fler säkra tecken som skvallrar om att det är dags att byta jobb kan du läsa om på sidan 68.

Ställ upp på vetenskapliga experiment i höst.

tisdag, augusti 23rd, 2011

Med lite tur kan du få prova någon ny medicin som gör att du tillbringar större delen av hösten, vintern och större delen av våren i ett behagligt bortdomnat psykedeliskt tillstånd. /Johanna Rovira, tidningen Kollega sid 65

head

RYMLIGA RYMDEN är snart här!

tisdag, juli 19th, 2011

Jag har illustrerat en kommande bok om rymden. Den är jättespännande! Såhär ser en av bilderna i boken ut och snart kan du beställa den från Vombat Förlag (boken alltså).

7-rymdraketer

Lajv.

lördag, juni 4th, 2011

Vikinga- eller vampyrlajv är det ingen som blir upphetsad av numer, det allra hetaste är utförsäkringslajv. Du får klä dig i utslitna reapaltor, samla tomburkar och försöka överleva så gott du kan utan inkomst samtidigt som du jagas av handläggare från olika myndigheter..

/Johanna Rovira, Unionens medlemstidning Kollega, sid 65

sanering

Naturligtvis.

fredag, april 29th, 2011

Läs om Kissie, sid 65 i tidningen Kollega.

naturligheten

Gör kometkarriär…

måndag, mars 21st, 2011

… genom att på ett subtilt sätt nästla dig in i rekryteringsprocessen. Ersätt ev jobbannons med en kryptiskt formulerat text, gärna med kyrilliska bokstäver. Utforma ansökningsblanketten så überbyråkratisk att den blir totalt omöjlig att fylla i rätt ens för en person med 360 högskolepoäng och IQ på mensanivå. OBS - glöm inte facit till dig själv.

/Johanna Rovira, Kollega sid 65

soka-jobb

Veckans tips!

fredag, januari 7th, 2011

Morgonpigg och rastlös? I morgon bitti kl 7.40 börjar säsong 2 av Godare än glass på TV4! Jag har ritat några kluriga illustrationer till varje avsnitt :)

tango

Carl Bildt som julklapp.

måndag, december 6th, 2010

Alla vet hur svårt det är - att hitta på fyndiga presenter till dem som redan har allt som kan köpas för pengar. Visst kan man alltid köpa ytterligare några tandpetare i guld eller en diamantbesatt mobil, men man vill ju helst ge bort något som mottagaren innerligt önskar sig så här i juletid.

Ett av sex trevliga julklappstips av Johanna Rovira på sid 65 i Kollega;

God Jul SAS! Sätt Carl Bildt som högsta chef för Nya Korruptionsenheten. Det kommer verkligen sätta fart på resandet och lyfta flygbolagen ur krisen.

carl-b

Kalorihysteri.

torsdag, december 2nd, 2010

kalorier

Jag trivs bäst i öppna landskap.

tisdag, november 2nd, 2010

Förmånen att få sitta i öppet kontorslandskap är alltid en höjdare. Man får så fin kontakt med sina arbetskollegor och den härliga stämningen går inte att ta miste på.

harligt-oppet-landskap

Kollega, sid 65

3 år (snart)!

tisdag, oktober 19th, 2010

Tiden går så himla fort och det slog mig att jag har ritat åt Unionens medlemstidning Kollega i snart 3 år! Sammanlagt har det blivit 1 mittuppslag och 156 knasbilder till satirserien “Sex tips”  i Kollega, 2 bilder till tidningen Position och t.o.m några kartor. Här är några av illustrationerna, en del har du nog sett, andra är kanske nya..

effektivt

——————–————————————————–

game-over

——————–————————————————–

gaser

——————–————————————————–

hk

——————–————————————————–

kap

——————–————————————————–

kallararkivet

——————–————————————————–

maskerad

——————–————————————————–

muta

——————–————————————————–

nirvana

——————–————————————————–

patent1

——————–————————————————–

privatsamtal

——————–————————————————–

pryo

——————–————————————————–

sa-javla-glatt

——————–————————————————–

tapper

——————–————————————————–

trevlig-helg

——————–————————————————–

ake

——————–————————————————–

overambitionsniva

Glad bokrecension från Bibliotekstjänst :)

torsdag, oktober 7th, 2010

Jag fick sammanställningen från BTJ idag och blev lite glad! Läs ett utdrag från lektör Elsie Runnös recension av “Vad händer (och fötter) i kroppen” (Häftepos 10122574):

“… I flytande text med mycket närvarokänsla är det en ovetenskaplig beskrivning, som lockar till skratt och finurliga reflektioner. Det gör det lätt för små barn att känna igen sig själva och den egna kroppen. På varje uppslag finns härliga teckningar på stiliserade barn i rörelse, med olika ansiktsuttryck, olika ögonfärg och hårtyper. Fascinerande är det att se vad som händer inne i kroppen med maten som vi äter, blodet och hur ett barn utvecklas i “mammas mage”, en helt ny värld att erövra. Boken öppnar för samtal och reflektion om hur unik kroppen är, men också om att vi alla är olika, likaväl som vi alla är lika…”

Och så några glada bilder från kapitlet om SKELETTET…

skelett

nyckelpigor

hund

Hallå pendlare.

måndag, september 27th, 2010

Du som pendlar med SJ och inte förlorade förståndet i vintras har nog redan börjat bäva inför vintersäsongen. Först är det löv på spåren, sedan älgar och sen kommer snön - alltid som en total överraskning för alla ansvariga.

For you only - ett av förslagen från månadens tips på hur  du överlever pendlande:

Tillverka en liten voodoodocka föreställande SJ:s vd. Terapeutiskt för själen att ösa förbannelser över och sticka nålar i istället för i oskyldiga konduktörer och medpendlare. I synnerhet om du vill slippa tvångströja eller dela cell med en mordlysten sociopat framöver.

Johanna Rovira, sid 65 Kollega

5

Nu ska Malmö bli rent!

torsdag, augusti 26th, 2010

Usch vad vi skräpar ner. Speciellt utanför kiosker och vid snabbmatkedjor. Nu vill Trafikverket i Malmö få alla hungriga bilister (och andra trafikanter) att slänga soporna i papperskorgar istället för på gatan. Stora planscher kommer att sättas upp runtom i Malmö och även tryckas på tablettaskar. Du kanske får syn på någon av bilderna ifall du har vägarna förbi!

Visste du t.ex att…

12

22

32

Vi ser framtiden an.

måndag, augusti 23rd, 2010

Inför hotet om återinförd förmögenhetsskatt vill vi kontra med oförmögenhetsskatt. Det är ungefär samma sak som jobbavdraget, men vi har mod nog att tala klarspråk - är du oförmögen att hitta/få/utföra ett jobb ska du självklart straffas för det också. I själva verket bör alla som är oförmögna att förhandla till sig/ärva/stjäla ihop minst en miljon betala oförmögenhetsskatt.

Johanna Rovira, sid 65 Kollega

skattepejlingen

Vad händer (och fötter) i kroppen?

söndag, augusti 15th, 2010

vad-hander-och-fotter-i-kroppen1

Hur funkar det egentligen där inne? Hur kan maten man äter plötsligt bli bajs? Alla svar och lite till finns i boken “Vad händer (och fötter) i kroppen?” (Vombat förlag) där jag har illustrerat kluriga texter av författaren Anna Severin.

Boken finns att köpa lite varstans, t.ex här:

Vombat
Bokus
Adlibris
Skolshoppen
Skivlagret

Mina fina håriga träskor.

måndag, juni 7th, 2010

I senaste numret av Kollega, (sida 65) tipsar Johanna Rovira bl.a om mindre bra klädval på kontoret. Jag fick tillfälle att flika in en hårig detalj som jag tycker är lite rolig och som faktiskt är sann!

kloppeti

Pung.

måndag, april 26th, 2010

Tips på hur du överlever på din futtiga lön

Börja tillbe den omättlige guden Mammon. Genom att offra en och annan get eller vestalisk jungfru, kanske guden hörsammar dig och låter sin nåd vara med dig. Det vill säga välsignar dig med ett par rediga testiklar så du kan höja din lön med 18% rakt av.

/Johanna Rovira, Kollega

pung

DU MÅSTE VÄLJA - ANNARS DÖR DU!

måndag, april 26th, 2010

I morrn har boken Mera pest eller kolera premiär! Eller nej, så säger man ju inte. Man säger att den SLÄPPS, den KOMMER UT! Så säger man. Men vad ska man egentligen säga om innehållet? Det är ju så konstigt så man vet ju varken ut eller in. Ett par exempel:

Du MÅSTE välja mellan följande -

Att allt bajs du någonsin bajsat i hela livet kommer HEM till dig?

allt-bajs-hem

ELLER att allt bajs du någonsin bajsat i hela livet kommer till ditt JOBB?

allt-bajs-till-jobbet

Eller den här då. Du MÅSTE välja mellan följande -

Att allt du någonsin kommer att äta i resten av ditt liv måste mixas?

mixad

ELLER att alla pratar till dig som om du vore en treåring?

3-aring

Ja jag vet inte. Vad ska man välja? Och måste man verkligen välja? Ja annars dör man ju… Om du vill ha lite mer fakta om den här konstiga boken så kan du kika på VAKNA med The Voice imorrn bitti kl 8.30 ELLER på TV4 nyhetsmorgon kl 9.45. Du MÅSTE välja (eller så kan du titta på båda)…

Pest eller kolera?

onsdag, mars 17th, 2010

Jag tycker att Kjell är rolig. Därför stod jag i mörkret utanför hans ytterdörr om nätterna, krälade i buskarna utanför hans hus och bombarderade hans mailbox med fula gubbar för att göra honom upplyst om hur fint ett samarbete oss emellan skulle fungera. Och nu kommer resultatet! Se Kjells reklamfilm nedan:

Ny OS-gren: Kontorsstolsstafett.

måndag, februari 15th, 2010

os1

Stafettpinnen - ett hoprullat PM - ska transporteras från hand till hand på ergonomiska kontorsstolar. För att hotta upp grenen har OS-kommittén i år lagt ut hinder som ska symbolisera obligatoriska friskvårdstimmar, sega möten och meningslös internutbildning.

Johanna Rovira, Unionens medlemstidning Kollega nr 1-2010


Godare än glass!

måndag, februari 8th, 2010

godare-an-glassNu på lördag, (13/2) sänds första avsnittet av Godare än glass! i Lattjo Lajban på TV4!

Tea Stjärne och hennes kompis Rabih Jaber lagar mat tillsammans. Tea är den som styr och ställer i köket och varje vecka väljer hon ut en person som hon tillägnar maträtten till. Det kan vara allt från kronprinsessan Victorias bröllopsfrukost till Peter Jihdes fredagsmys. Mina fula gubbar kommer att finnas med i alla 10 avsnitten så är du morgonpigg och gillar goda grejer så kan du knäppa på teven kl 8.15 ;)

Gud finns nog inte.

måndag, december 14th, 2009

Nu kommer boken att översättas till polska, danska och holländska!

gudfinnsnoginte

Arbetsgivarna.

tisdag, december 8th, 2009

Sverige behöver ju fler enligt Svenskt Näringsliv. Psykopaterna är givna för chefsrollen. De med multipla personligheter blir gångbara småchefer (tack vare rabatten - ta tre, betala för en). De schizoida platsar på Svenskt Näringsliv då de inte lär bli förvirrade över hur man kan dissa lönekrav på 2,6 procent samtidigt som man själv tjänar 2600 procent mer än en vanlig löneslav.

/Johanna Rovira, Kollega

kollega

Kolla de andra fem fulingarna på sid 65 i Kollega

Nytt roligt bokprojekt.

lördag, november 21st, 2009

Jag har precis blivit färdig med ett antal illustrationer till en ny bok. Den handlar om ledningsgrupper och dess metoder (eller o-metoder) i olika sammanhang. Chefsfolk och diverse undersåtar är roliga att rita.

I ett kapitel så är det den charmiga draken i receptionen som behöver lite frisk luft.

draken-i-receptionen1

Det finns saker i arbetslivet som ter sig totalt obegripliga.

tisdag, november 3rd, 2009

Förklaringen till varför höga chefer och VD:ar alltid är män är att ett superhemligt, uråldrigt sällskap (som bildades i syfte att mörka att Jesus var kvinna) har lyckats genmanipulera y-kromosomen så att det manliga egot har expanderat till den grad att det blockerar insikten om att kvinnor kan.  (Johanna Rovira, tidningen Kollega)

kvinnosyn

Om tvätten hänger smart ger du luften fri fart…

söndag, oktober 4th, 2009

… och då min vän, cirkulerar luften även upp igen! (Psst - det som redan torkat har behöver inte hänga kvar)

torkskap

Snusförnuftiga torkskåpsgubbar i miljöprojekt åt Stockholms Stad som ska klistras fast på torkskåpen runt om på Stockholms förskolor och daghem nu i höst.

Eko-nomi.

måndag, september 14th, 2009

Här kommer en liten favoritbild som jag gjorde åt Juseks facktidning för ett par år sedan. Den håller väl än?  ;)

eko-nomi

Slyngel.

söndag, augusti 23rd, 2009

Här är en av två figurer som jag håller på med just nu. Visst är han läskig? Han kan snart röra på sig också. Då blir det ännu läskigare.

slyngel

Vissa bilder går inte att släppa förbi.

torsdag, juli 30th, 2009

Jag håller på och ritar en tågkupé som ska få rörliga delar. Men hur sjutton ser en tågkupé ut egentligen? Jag gjorde lite research på nätet och det var då det hände. Det var då “I tågkupé med Alf och Monica” dök upp.

tagkupe

Helt crazy.

onsdag, juli 15th, 2009

knasigt-folk

Här är en lite galen bild som jag fick i uppdrag att rita för ett år sen ungefär. Kunden bad mig ändra mitt manér något och ville bara använda färgerna svart, vit och röd. Tanken var att delar av fotografier också skulle användas på något sätt. Jag är inte helt nöjd med mitt fotomontage på den här bilden men gillar resultatet i övrigt. Det kändes kul att vrida lite på strecken och rita en aning annorlunda än vad jag är van vid.

Här är ytterligare en i samma serie. Visst känns den lite majsig?

godissugen

Lönesänkningsepidemin.

torsdag, juni 18th, 2009

loneforman

Den har spridit sig bra mycket snabbare än svininfluensan. Snart kommer ordet lönesamtal att få en helt ny innebörd. De första symptomen är att snålvattnet rinner till hos arbetsgivarna och att deras pupiller förvandlas till dollartrecken.

Johanna Rovira, tidningen Kollega 2009

Svenskt ledarskap…

tisdag, juni 9th, 2009

mellanchefers-nya-roll

Det är skillnad på svenskt och utländskt ledarskap. Medan man i USA läser Donald Trumps “Think big and kick ass in business and life” så läser man i Sverige Stefan Einhorns bok “Konsten att vara snäll”…

Illustration till artikeln “Svenskt ledarskap vinner i längden” av Jane Bergstedt i Unionens chefstidning Position.

Lite reklam för en bok som jag känner.

måndag, juni 8th, 2009

Plötsligt sprang jag på en annonspelare som belyste ett humanistiskt budskap. Och så kom jag på att… javisstja! Den boken har ju jag illustrerat!

annonspelare

Kära Gud… hallå?

söndag, maj 31st, 2009

varfor-ber-man-till-gud

En del tror att gud bestämmer vad som har hänt och vad som ska hända. Ändå ber de honom om hjälp i sina böner.

Men om deras gud vet allt som kommer att hända så vet han ju redan vad han kommer att göra. Då kan han ju inte ändra sig. Varför ska man då be till gud?

(Dessutom ber de flesta kristna på söndagar. Den dag som deras gud har ledigt.)

(Fundering: Patrik Lindenfors, författare, forskare och livsnjutare)

Extra extra!!

onsdag, april 15th, 2009

Nu på lördag kl 8.15 och på söndag kl 8.30 är jag med som gästprogramledare i LattjoLajban på TV4! Kolla även in Lattjobloggen.

Jag är vansinnigt ivrig på hur detta kommer att sluta… Det här får du bara inte missa!

Hjälp.

söndag, mars 15th, 2009

Här ovan ser ni en helt vanlig kyl hos en helt vanlig medelsvensson. Just i detta kylskåp finns varor som messmör, ett par liter mjölk, nån slags spännande champagne och rester i byttor med lock.

Vad har folk egentligen hemma? I mitt nya spännande projekt behöver jag din hjälp med just det här.  Därför efterfrågar jag nu bilden av din kyl, ihop med en kort beskrivning av det som inte syns i bild, speciellt slattar och rester (t.ex de där mysiga matlådorna längst in, vad är det egentligen i dessa?) Alla bidrag belönas med en hemlig present. Självklart är och förblir du och din kyl anonyma.

Tack på förhand.

Effektivisera dig!

lördag, februari 14th, 2009

Svenskt Näringslivs Institut För Fiffigheter, SNIFF, presenterar flera nya idéer för att effektivisera våra arbetsplatser. Särskilt viktigt nu i varseltider, då den arbetskraft som får vara kvar av pur tacksamhet förväntas utföra sina sparkade kollegors arbetsuppgifter för att arbetsgivare ska kunna kamma hem vinster och plocka ut bonusar.

Snabblunch som gör lunchrasten överflödig. Finns även som stolpiller.

Johanna Rovira, Kollega

Jag är ibland lite lite respektlös.

fredag, februari 13th, 2009

Citat från en av två recensioner från BTj:

Lindenfors, Patrik
Gud finns nog inte
Häftepos 09104704

Lektör: Anne-Marie Karlsson:

“… Boken är mycket lämplig att sätta i händerna på unga människor med religionsfilosofiska funderingar. Förlaget Fri tanke arbetar i upplysningstraditionens anda och strävar efter att få människor att använda sitt förnuft. Illustrationerna av skämtteckningskaraktär lättar upp allvaret och är ibland lite respektlöst roliga. En intressant och konsekvent bok som tar sina läsare på allvar och påpekar att var och en måste ta ansvar för sitt liv. Vad jag vet finns inget liknande skrivet för ungdomar tidigare.”

Uttryckssymboler álà Vanja.

söndag, januari 11th, 2009

Här är några av de 16 uttryckssymboler som tidningen Mål & Medel varvar till läsarnas glada, arga, förbryllade eller bara förbryllande brev på insändarsidan varje månad.

Nobelpriset i pedagogik…

fredag, december 5th, 2008

… går till den som kan förmå regeringen att inse att folk verkligen inte blir sjuka eller arbetslösa på pin kiv och att det därför är ofint att straffa dem genom att beröva dem möjligheten att betala räkningar och köpa mat.

Johanna Rovira Kollega nr 11 2008

Jürgen with two pricks.

fredag, november 21st, 2008

Det här är Jürgen, en liten herre i sina bästa år som försöker förverkliga sig själv på alla tänkbara vis. Än så länge finns Jürgen bara i fantasin men inom kort kommer en mer levande version!

Personligen är jag nog lite förälskad i Jürgen - Jürgen with two pricks.

Arbetslös och fattig?

onsdag, november 12th, 2008

I senaste numret av Kollega kan du på sidan 36, 37 och 38 få Unionens bästa råd om hur du klarar dig ekonomiskt som arbetslös. Artikeln löper över 14 månader och jag fick den stora äran att illustrera detta tunga ämne med en årstidspil (klicka på bilden för att se den större).

Första tryckta bokrecensionen!

måndag, november 10th, 2008

Av Nina Lekander i Expressen!

Jag läste om och om igen, tog en kaffe, gick och bajsade och sen läste jag igen. Fyfarao va kul! Här krävs en Dr.Buss!

Bara Manga är bättre.

måndag, oktober 20th, 2008

I skrivande stund ligger Gud finns nog inte tvåa på Adlibris lista över bäst sålda böcker inom religion och trosföreställningar!!

Vad sägs om en kopp kaffe på det?

Du har blivit anvisad ett jobb.

onsdag, oktober 15th, 2008

Tack vare regeringens regler om att arbetslösa måste ta vilket jobb som helst, var som helst, från första dagen, har du blivit anvisad ett jobb du är lite tveksam till. Här kan det vara på sin plats med ett handfast tips för dig som är kvinna (eller man) inför anställningsintervjun - avslöja att du är en kvinna i fertil ålder.

Ett av sex tips i oktobernumret av Unionens medlemstidning Kollega

Ringa och gissa, 11 skivor i potten.

måndag, oktober 13th, 2008

Här nedan har jag ritat en kombination av två mycket kända profiler, gissa vilka?

Topp 10.

onsdag, oktober 8th, 2008

Gud finns nog inte ligger i skrivande stund på 10:e plats på Internetbokhandeln! Det tackar vi för!

(uppdatering - listan förändras ständigt, men igår när jag tittade så var boken med, jag lovar…)

Gud klättrar!

onsdag, oktober 1st, 2008

B-b-b-boken ligger på 55:e plats på Adlibris försäljningslista! Jag tror jag gör i brallan.

(Här ligger det inte en bild på när jag gör i brallan)

Gud finns nog inte…

söndag, september 21st, 2008

…finns nu i inbunden form! Tjohoooo!

Nördarna förgyller min vardag.

torsdag, september 18th, 2008

Jag vill se ut som dom, gå som dom, duuuu, det vill jag nuuuuu.

Meteorologen som inte hade hjärta att säga att det skulle bli dåligt väder.

onsdag, september 10th, 2008

Det ska bli fint, sa Per Erik och klarade strupen. På lördag ska det bli fint.

Kameramännen gjorde stora ögon. Det var i direktsändning och förberedelserna hade varit noggranna som vanligt. Men Per Erik bara sträckte på sig.

- Det ska bli plusgrader, sa han.

Per Erik sa det därför att han tyckte att folk behövde höra det. Det var en nödvändig lögn, ansåg han. Det stämde inte med prognoserna och inte med väderkartorna bakom honom heller. Men Per Erik tyckte att det fick vara nog. Det hade varit en jävla sommar.

(Novell av Andreas Svanberg, som jag fick glädjen att illustrera i senaste numret av fackförbundet Livs medlemstidning Mål & Medel)

Heja heja.

tisdag, september 2nd, 2008

Vill du läsa om en grej som jag har gjort och dessutom se en bild på mig (där jag ser JÄTTEGLAD ut)?

Klicka här.

Och Pressbyrån har nån slags drajv nu där du kan köpa snuset Skruf portion för 38 spänn och en Skruf lös för 46 spänn…

Virusvarning!

fredag, augusti 15th, 2008

Alla vet hur lätt ett virus kan mutera och bli livsfarligt. Med tanke på alla datavirus som florerar så är det högst sannolikt att ett eller ett par någon gång förvandlas till ett luftburet, köttätande och synnerligen obotligt virus. (Kollega)

En meningslös film.

tisdag, juli 8th, 2008

Jag fick frågan om ifall jag gör animationer, vilket jag gärna försöker mig på ibland. Här är en gammal favorit (av någon outgrundlig anledning).

en-meningslos-film

Snart i bokhandeln.

fredag, juli 4th, 2008

Boken är äntligen klar! Kan knappt fatta att det är sant. Hela våren har jag med hjälp av författaren till detta mästerverk filat på illustrationerna och nu är allt ivägskickat till tryckeri. Det färdiga resultatet kommer att finnas med på bokmässan i Göteborg och snart förhoppningsvis också på ditt nattduksbord, i hängmattan eller under sängen i skenet av en halvkass ficklampa…

Gissa vad boken handlar om?

Gamla galningar.

onsdag, maj 28th, 2008

Jag har gjort några karikatyrer på folk som ska vara med i en annorlunda bok som kommer snart. Ser du vilka det är?

Grabbarna grus.

tisdag, maj 20th, 2008

Det är nåt speciellt med mustaschfolk. De ser ofta mer lugna ut än andra tycker jag. Inte så konstigt egentligen, de har ju sina mustascher att gömma sig i (eller bakom).

De här två filurerna har jag skissat fram till ett pågående projekt. Fast det ska vara lite annat på just den här bilden så grabbarna grus togs bort och hamnade här istället.

Tisdag.

tisdag, maj 6th, 2008

Nu har det gått 33 dagar, 3 timmar och 14 minuter sedan jag fick beställningen som visade sig bli klurigare än jag trodde. Det här uppdraget har fått mig att behöva vidga vyarna en del. Jag har googlat runt för att hitta inspiration, kikat på annat i samma manér, skissat, skissat om, svurit, sovit och tänkt tänkt tänkt tänkt tänkt.

Fast jag ger inte upp så lätt. Beviset kommer att visas upp här så fort jag är klar och fått godkänt. För den dagen kommer.

Ja det var allt för nu.